Tee testamenttilahjoitus WRI:lle

en

War Resisters´ International (WRI) on eri maiden antimilitaristien kattojärjestö, jonka suomalainen jäsenjärjestö on Aseistakieltäytyjäliitto. Se tarvitsee kuitenkin tukea toiminnalleen. Voit tukea kamppailua militarismia vastaan ja väkivallattomuuden puolesta tekemällä WRI:lle testamenttilahjoituksen. Testamentin avulla päätät itse siitä, kenelle ja miten omaisuutesi jaetaan. Testamentin voi tehdä myös ulkomaalaisen edunsaajan hyväksi. Jos testamenttia ei ole laadittu, jaetaan omaisuus aina perimisjärjestyksessä. Jos sinulla ei ole perillisiä etkä ole tehnyt testamenttia, omaisuutesi luovutetaan valtiolle. Testamenttia tehdessä on syytä ottaa huomioon seuraavat asiat:

  • Testamentin voi tehdä jokainen 18 vuotta täyttänyt.
  • Testamentti tulee tehdä kirjallisesti kahden 15 vuotta täyttäneen todistajan ollessa läsnä. Todistajien tulee vahvistaa testamentti allekirjoituksillaan, jonka oheen heidän tulee kirjoittaa testamentin todistamisen ajankohta ja paikka sekä oma asuinpaikkansa. Todistajana ei voi olla lähisukulainen tai testamentin saaja.
  • Edunsaaja tulee merkitä testamenttiin selkeästi (kansainvälinen War Resisters´ International -järjestö)
  • Testamentti on syytä säilyttää turvallisessa paikassa, josta se löytyy helposti sitten kun sen toimeenpaneminen tulee ajankohtaiseksi (esim. pankin tallelokerossa).
  • Jos testamentin laatiminen tuntuu vaikealta, kannattaa turvautua lakimiehen apuun.
  • Testamentista huolimatta rintaperillisillä on halutessaan oikeus ns. lakiosaan (puolet perinnöstä, jonka he olisivat saaneet ilman testamenttia).

Lisätietoa testamentin laatimisesta ja mallitestamentteja löytyy mm. tältä sivustolta: http://www.lakiopas.com/lakitietoa/testamentti/

Add new comment